Субота, 20.04.2024, 01:45Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 18 » Секрети рослинної косметики
18:28
Секрети рослинної косметики


Найкращим засобом для збере­ження здорової шкіри є вода. Однак, не всяка... Дуже жорстка (з великим вмістом солей) вода знежирює шкі­ру, забруднює її солями, подразнює.

Певний час найкраще слугувала народній косметиці дощова чи сні­гова вода. В ній мала кількість солей кальцію, магнію. Але за сучасних умов радіонуклідне й хімічне забруд­нення хмар унеможливлює її вико­ристання. Тому в деяких випадках можна спеціально пом'якшувати воду або використовувати дис­тильовану. Пом'якшують воду мило, лужні розчини, висівки (столова ложка на склянку води), соки (яб­лучний, томатний, огірковий), розсіл із квашеної капусти, кропивний сік чи настоянка.

Важлива також і температура. Холодна вода (20° і нижче) звужує судини. Гаряча вода (38° та вище) добре очищає шкіру, але якщо тривалий час умиватися лише гаря­чою водою, це призводить до застою крові, розширення поверхневих кро­воносних судин, пор, сприяє появі зморщок.

Найкраще вмиватися по черзі холодною і теплою водою. Це сво­єрідний масаж шкіри, який забезпе­чує правильне її харчування.
В домашніх умовах для очищення
шкіри використовують також лосьйони з багатьох рослин.

Тож поради, котрі відвідувачі знайдуть у нас, стануть у пригоді всім, хто забажає доступними і ефективними косметичними засо­бами підтримувати молодість і красу в домашніх умовах.



Переглядів: 1141 | Додав: Netochka | Теги: народна косметика, фіто-косметичні засоби, рецепти лосьйонів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Попереджаємо: перш ніж скористатися рецептом, порадьтеся з лікарем
Copyright Лікарські рослини, косметика © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz