Четвер, 25.04.2024, 02:47Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 17 » Рослинні ванни
22:06
Рослинні ванни

Ванни діють на організм людини різнобічне. Загальне тепло і вплив перепадів температури, випарів, ма­саж при обмиванні — це ті подраз­ники, на котрі організм відповідає певними реакціями. Недарма ж Пліній Старший твердив, що римляни на протязі шести сторіч не знали ліка­рів і лікувалися від усіх хвороб звичайною водою.
Та ще краще на організм людини впливають ванни з домішками на­стоїв та відварів трав, екстрактів рослин.
Є чимало рекомендацій таких ванн при різних захворюваннях, які можна радити в домашніх умовах. Саме їх ми пропонуємо нашим читачам. Та передусім декілька слів про ванни з цілющими компонента­ми, ефекти дії ванни на організм людини.
Найперше слід зазначити, що вона впливає на шкіру, серцево-судинну, нервову, м'язову системи, органи дихання, суглобовий апарат, обмін речовин людини.
Шкіра реагує на температуру, дотик вологи, масажні подразнення при обмиванні. Вона захищає наш організм, бере участь у диханні, виводить з організму шлаки.
Коли приймаємо ванну, шкіра червоніє, наливається кров'ю, ре­гулюючи, температуру тіла, передає імпульси в нервовий центр, виділяє через пори піт, збагачує організм цілющими речовинами й виводить шкідливі. Під впливом тепла й пари вона звільняється від старих клітин, стає гладенькою, еластичною, а під впливом холодної води судини її звужуються, шкіра ніби молодшає.
Серцево-судинна система активно й інколи досить різко реагує на ванну. Це треба мати на увазі хворим на гіпертонію, стенокардію, ревматизм, атеросклероз тощо.

Переглядів: 1310 | Додав: Netochka | Теги: ванни, росинні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Попереджаємо: перш ніж скористатися рецептом, порадьтеся з лікарем
Copyright Лікарські рослини, косметика © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz