Субота, 20.04.2024, 03:53Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 20 » Народна медицина - Народні рецепти і методи лікування
13:05
Народна медицина - Народні рецепти і методи лікування

Народна медицина - це досить широке і дуже древнє поняття, що включає сукупність засобів і прийомів народного лікування, вироблених в результаті накопичення багатовікового досвіду застосування тих або інших лікувальних засобів і методів лікування. Отже, можна з упевненістю сказати, що народна медицина - ровесниця людини на Землі.

Складно сказати, скільки сотень років назад з'явилася народна медицина. Швидше за все, тоді, коли людина, ще доісторична, почала усвідомлювати, що природа, що оточує його, може допомогти йому впоратися з недугами, зцілити від хвороб і зберегти здоров'я. Про це свідчать наскальні малюнки печерних жителів, що оповідають про те, що людина вже тоді зрозуміла цілющу силу лікарських рослин і начал її використовувати Народна медицина як галузь народної культури стоїть на межі двох наук — медицини та етнографії і привертає увагу як медиків, так і етнографів. Тому крім опису лікарськіх рослин ми зібрали і легенди про них.

У Древній Греції, Римі, Китаї, Японії та Київській Русі народні лікарі і знахарі пізнавали природу, що оточувала їх, збирали трави, вивчали їх, описували в книгах їх корисні властивості. Ці знання передавалися з покоління в покоління лікарів, целитетей і бабусь-знахарок. Багато рецептів збереглися до цих днів і як і раніше актуальні і затребувані.

На сьогодні, коли наслідки прогресу, такі як незадовільна екологічна обстановка, загазованість міст, велика кількість промислових підприємств, щодня негативно позначаються на нашому здоров'ї, уся більша кількість людей вважає за краще користуватися засобами саме народної медицини тому, що неможливо забути або недооцінити багатовіковий досвід і ті практично невичерпні цілющі ресурси, які дає нам природа.


Всі народні засоби дуже ефективні, бо їх ефективність при різних хворобах перевіряли народні лікарі віками і тисячоліттями. Цей
дорогоцінний досвід лікування і нині вивчається і творчо використовується при створенні на його основі медичних препаратів.

Рецепти перевірені віками, вони прості і ефективні. Тому лікування народними засобами від різних недуг, болячок і хвороб з допомогою таких народних засобів, як відвари, настої, настоянки, суміші, мазі і припарки із лікарських рослин дає чудові результати. Не забувайте що іноді, старі бабусині рецепти виявляються ефективніше за багато традиційних засобів. Отже використовуйте методики народної медицини : фітотерапію і лікарські трави, старовинні рецепти, апітерапію, гомеопатію, гімнастику і будьте завжди здорові!

А ми постараємось надати вам можливість відшукати рецепти від усіх хвороб на сторінках нашого сайту.


Переглядів: 4454 | Додав: Netochka | Теги: народні рецепти, Народна медицина, народні методи лікування | Рейтинг: 3.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Попереджаємо: перш ніж скористатися рецептом, порадьтеся з лікарем
Copyright Лікарські рослини, косметика © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz