Субота, 20.04.2024, 13:49Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 14 » Як приготувати компрес або припарку
13:56
Як приготувати компрес або припарку

  Для лікування цілого ряду захворювань, в першу чергу зовнішніх, використовуються такі лікарські форми, як припарки і компреси.

Припарки є розведеними окропом до кашкоподібного стану і ретельно перемішана подрібнена свіжа або суха сировина. Таку суміш найчастіше розміщують шаром на шматку бавовняної тканини або складеної в декілька шарів марлі, які прикладають до уражених ділянок. Якщо необхідно використовувати теплу суміш, для більшої тривалості збереження тепла згори припарка накривається товстою вовняною тканиною (наприклад хусткою або згорнутою в декілька шарів ковдрою). Іноді суміш в теплому або гарячому вигляді завертають в марлю або тонку бавовняну тканину у вигляді подушечки.

Дуже схожі з припарками компреси. Вони можуть бути холодними і гарячими. Окрім компресів з кашкоподібних сумішей, популярністю користуються компреси з ефірних олій, які чинять ефективну протизапальну, протинабрякову і знеболюючу дію на хворі органи, проникаючи через невелику ділянку шкіри. Для того, щоб приготувати такий компрес, треба розмішати 3 - 4 краплі ефірної олії в 50 г води необхідної температури. Потім в отриманий розчин занурити клапоть бавовняної тканини, злегка віджати її і прикласти на ділянку, розташовану в районі хворого органу (наприклад на лоб, шию, м'язи рук або ніг та ін.). Щоб компрес не сповзав, його слід закріпити смужкою тканини або бинтом. Тривалість такої процедури може коливатися від 15 хвилин до 2 годин.


Переглядів: 2007 | Додав: Netochka | Теги: компреси, припарки, припарки і компреси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Попереджаємо: перш ніж скористатися рецептом, порадьтеся з лікарем
Copyright Лікарські рослини, косметика © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz