Субота, 27.04.2024, 07:02Головна | Реєстрація | Вхід

Пошук

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 19 » Як користуватися лікарськими рослинами?
11:45
Як користуватися лікарськими рослинами?

 

Фітотерапія


Як користуватися лікарськими рослинами? Це питання безпосередньо пов'язане з народною медициною. Фітотерапія (лікування травами) здавна практикувалася в народній медицині, зараз вона визнана офіційно.

Якщо ви виросли не в селі і ніколи не займалися збором і сушкою трав, вам, принаймні, мають бути знайомі трав'яні чаї, що продаються в аптеках, і збори від різних захворювань і для зміцнення здоров'я.

Дія лікарських рослин


Як діють лікарські рослини ? Лікарські рослини в порівнянні з хімічними препаратами діють на організм м'якше, вони, як правило, не викликають алергії. При цьому містять природні лікарські речовини і з'єднання, які краще переносяться організмом. Трави добре поєднуються між собою, а частенько і посилюють дію один одного. У збори також включаються так звані транспортні рослини, сприяючі всмоктуванню і продовженню терміну дії збору.

Трави добре поєднуються із звичайними ліками. Разом з іншими лікарськими засобами фітопрепарати вам може призначати звичайний лікар.

Звернемося до порад народної медицини. Приводячи рецепти, ми виходимо з того, що їх складові ви купуватиме в аптеці. Якщо ж ви хочете самі зайнятися заготівлею лікарських трав, будь ласка, заздалегідь прочитайте спеціальну літературу на цю тему, оскільки в цій справі існують певні правила (наприклад, не можна сушити заготовлювані рослини на сонці і ін.).

Безпека лікарських рослин


Чи так безпечні лікарські рослини? Одна з найстійкіших помилок нашого часу - міф про абсолютну нешкідливість лікарських рослин, з якого, у свою чергу, робиться висновок, що фітотерапія може застосовуватися без обмежень і лікарського контролю. Між тим, лікарська рослина - це той же лікарський препарат, який, як і будь-який інший, має і свідчення, і протипоказання. Протипоказання є майже у кожної рослини.

Крім того, потрібно знати, що серед широко вживаних лікарських рослин отруйні, передозування яких недопустиме.

Приступаючи до лікування, пам'ятайте, що користуватися лікарськими рослинами можна, лише порадившись з лікарем. Не лякайтеся і не відмовляйтеся від фітотерапії, просто підійдіть до цього методу лікування відповідально.

Отруйні лікарські рослини


З рослин, що згадуються в рецептах, що наводяться нижче, до отруйних, приймати які слід тільки під спостереженням лікаря, особливо строго дотримуючи приписи і дози, відносяться:

* звіробій продірявлений

* кора жостеру

* деревій

* полин гіркий 

* полин цитварний

* хвощ польовий

* черемха звичайна.

Протипоказання для прийому лікарських рослин


Багато рослин протипоказані вагітним жінкам (оскільки можуть чинити абортивну дію) : алое, горець, дивосил, буркун лікарський, материнка, кропива, жостір, полин гіркий, ромашка аптечна, солодка гола, чебрець повзучий (чебрець), мучниця, деревій, шавлія, щавель кінський і інші.

Якщо ви вагітні і хочете використовувати в лікуванні фітотерапію, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем-фахівцем. Якщо ви не вагітні, все одно звернетеся до фахівця, оскільки протипоказання до прийому лікарських рослин не обмежуються періодом вагітності.

Переглядів: 2521 | Додав: Netochka | Теги: лікарські рослини, Народна медицина, фітотерапія, отруйні рослини | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Попереджаємо: перш ніж скористатися рецептом, порадьтеся з лікарем
Copyright Лікарські рослини, косметика © 2024 | Створити безкоштовний сайт на uCoz